NAJVEĆA BITKA NA TLU EVROPE OD 2. SV. RATA- 50 tenkova u borbi za Donjeck!


tenkovi- rusija

Kao po navici, počela je s granatiranjem centra Slavjanska i Kramatorska, saopštio je štab ustanika DNR.

„Veoma snažne eksplozije čule su se u centru Kramatorska, po svemu sudeći, gađali su zgrade gradskog izvršnog veća i Službe bezbednosti Ukrajine, gde se nalaze naši štabovi“ – rekao je predstavnik ustanika.

Pod ukrajinskom vatrom našao se putnički autobus kod Kramatorska. Odmah su poginula četiri putnika, a šest je ranjeno. Dva od njih su ubrzo umrla u bolnici.

Ukrajinski mediji navode da se svuda izvode vazdušni i artiljerijski napadi na uporišta i položaje ustanika.

„Ukrajinska pravda“ piše da, prema informacijama dobijenim od svojih izvora u štabu za izvođenje kaznene operacije, aktivno „rade artiljerija i avijacija.

Napadi se izvode na ranije otkrivene položaje antivladinih snaga“.

Komandant donjeckih ustanika Igor Strelkov saopštio je da ukrajinski lovci-bombarderi napadaju kod Kramatorska. Borbe se vode u tri mesta u Donjeckoj oblasti.

Prema njegovim informacijama, ukrajinska armija prešla je u ofanzivu u četiri mesta u Luganskoj oblasti.

Osim toga, počelo je granatiranje još tri mesta, uključujući strateški važno brdo Saur-Mogila na granici s Rusijom.

„Izgleda da je ofanziva Ukra (Ukrajinaca) počela“ – istakao je Strelkov.

Kod varošice Karlovka pokušala je da se tenkovima probije prema Donjecku, ali je bila zaustavljena. Ako je verovati vestima koje stižu sa „lica mesta“, snage DNR su Ukre dočekale svojim tenkovima i u toku je prva tenkovska mini-bitka.

Za to vreme, u samom Donjecku – trenutno najvećem i najvažnijem gradu Novorosije – u toku je napad ustanika na regionalno sedište ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

turcinov- vojska- ukrajina

Kijev je objavio da njegovi već imaju jednog mrtvog i pet ranjenih. Vojno-politički vrh DNR već četvrti dan uzastopno realizuje zadatak: ništa ukrajinsko iza leđa.

Porošenkove „antiterorističke snage“ pokušale su da prođu i prema gradiću Snježnoje. Prvo su započele granatiranje pozicija njegovih branilaca, a onda su u bitku ubacile i dva aviona, koji su počeli da raketiraju „teroriste“, ali su ustanici jedan od njih (Su-25) ubrzo oborili (tvrde: protivavionskim mitraljezom).

Kijev je demantovao da je došlo do obara

Tenkovska bitka kod Donjecka

U toku je velika tenkovska bitka u selu Karlovka pored Donjecka, javlja informativni portal grada “62ua”.

Po lokalnim  ukrajinskim izvorima učestvuje preko 50 tenkova. Ako je to tačno, to je najveća tenkovska bitka na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata.

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko je ranije proglasio kraj primirja. Odmah zatim je vojska Ukrajine granatirala centar Slavjanska i Kramatorska i obližnja sela.nja aviona.

Rusija je danas privremeno zatvorila tri svoja granična prelaza prema Ukrajini: Donjeck, Novošahtinsk i Gukovo. Zbog toga što ukrajinski graničari i nacionalna garda pokušavaju da uspostave kontrolu sa druge strane granice.

Puca se od ranog jutra, ali nije došlo do pomeranja pozicija.

(Fakti)

NAJVEĆA BITKA NA TLU EVROPE OD 2. SV. RATA- 50 tenkova u borbi za Donjeck!.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s