Kiriju za Tadića i dalje plaća DS


DEMOKRATSKA stranka i dalje plaća zakup DIPOS-u za vilu koju posle odlaska sa Andrićevog venca koristi Boris Tadić – potvrđeno je „Novostima“ u Krunskoj.

Prema rečima Ljiljane Kuzmanović, sekretara DS, stranka redovno izmiruje račune za kiriju koji stižu iz DIPOS-a:

– Sve uredno plaćamo i ugovor o zakupu nije raskinut. Nemam informacije da li Tadić planira selidbu iz tog objekta.

Tadić se, pošto je napustio vilu namenjenu šefu države, uselio u kuću na Dedinju, od oko 400 kvadrata, čiju rentu plaća stranka, i to oko 4.000 evra mesečno.

Prema nekim informacijama, Tadić je ipak rešio da njegova kirija ne ide više na teret stranke, sa čijim aktuelnim rukovodstvom poslednjih meseci ima zaleđene odnose, pa je potražio novi smeštaj, navodno u beogradskom naselju Višnjica.

Paralelno s novom kućnom adresom, počasni predsednik DS je bazu u Krunskoj zamenio prostorijima na Zvezdari, u blizini Đeram pijace, gde je nova nevladina organizacija Centar za naučnu politiku, koju će ubuduće savetovati.

Tadić je saopštio da ima i novi profesionalni angažman – ušao je u Međunarodni savetodavni bord Unikredit grupe, na čijem čelu je Romano Prodi. Iz Unikredit grupe su, međutim, uzvratili da se sastanci menadžmenta sa predstavnicima institucija i civilnog društva iz celog sveta održavaju jednom godišnje i da učešće na sastancima ne podrazumeva bilo kakvu vrstu zaposlenja:

– S obzirom na to da su razgovori o učešću Prodija i Tadića na godišnjim sednicama u toku, još nema zvanične saradnje između njih i Unikredit grupe.

Inače, iako je još pre više od pola godine zatražio kancelariju, na koju kao bivši predsednik ima pravo, Tadić se nije uselio. Kako saznajemo u Vladi, doneta je odluka da mu se prostorije dodele, ali je on nekoliko ponuđenih opcija odbio kao neadekvatne.

 

TADIĆ: NE PITA SE ĐILAS GDE ĆU DA ŽIVIM

U trenutku kad još nisam odlučio da li ću da se selim, a kamoli kada i gde, medijska nagađanja o tome su potpuno besmislena – izjavio je u sredu za „Novosti“ Boris Tadić, bivši predsednik Srbije.

On nam kaže da eventualno preseljenje predstavlja njegovu privatnu stvar, budući da nije na državnom budžetu Srbije:

– Svakako da moje stanovanje neće biti ubuduće ni na budžetu DS. To da li ću ostati u kući u kojoj sam živeo do sada, zavisi isključivo od mog dogovora sa stanodavcem i nema nikakve veze sa voljom Dragana Đilasa, koji niti je zainteresovan za to pitanje, niti se bavi time, kao što to pokušava da se predstavi u medijima.

Počasni predsednik DS smatra da je „medijsko bavljenje pitanjem koje nema apsolutno nikakve veze ni sa interesom ni sa budžetom građana, motivisano čistim senzacionalizmom“. (P. V.)

 

Kiriju za Tadića i dalje plaća DS | Politika | Novosti.rs.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s