Saslušan Mišković: Gradio Belvil Šarićevim novcem?


BEOGRAD – Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković dao je izjavu policiji u svojstvu građanina u PU Novi Beograd, saznaju Novosti.

Kako javlja naš reporter, Mišković je navodno pozvan u policiju kako bi dao izjavu o povezanosti svojih firmi sa firmama Darka Šarića. Saslušanje je trajelo dva sata i završeno je u 12:20. Po izlasku iz zgrade PU Novi Beograd, vlasnik „Delta holdinga“ nije davao izjave novinarima.

Kako saznajemo, policija sumnja da je Mišković gradio Belvil Šarićevim novcem.

U medijima se više puta pominjala veza Miškovića i Šarića, ali vlasnik „Delte“ nikada nije komentarisao te medijske navode. Međutim, njegovog sina Marka u vezu sa odbeglim narko-bosom doveo je jedan od Šarićevih saradnika i optuženi u procesu za pranje para stečenih preprodajom kokaina Nebojša Jestrović na suđenju pred Specijalnim sudom, govoreći o saradnji preko dve ofšor kompanije registrovane u Sjedinjenim Američkim Državama.

Beogradski mediji preneli su ranije da je Jestrović, koji je bio direktor preduzeća „Municipijum S“, pored ostalog tokom izlaganja svoje odbrane govoreći o tokovima novca rekao da je ofšor preduzeće „Finansijski anđeli“, koje je osnovano u Delaveru u SAD, radilo je 2007. godine konsalting usluge za preduzeće „Grejt investments“, iza kojeg je stajao Marko Mišković.

U optužnici za pranje kokainskog novca „Municipijum S“ i „Finansijski anđeli“ pominju se kao firme preko kojih je Šarić oprao više od 20 miliona evra, ali je Jestrović tvrdio da one nemaju nikakve veze sa Šarićem.

Jestrović je ukazao da je bilo problema s plaćanjem usluga koje su „Finansijski andeli“ radili za „Grejt investments“, i da je tim povodom otišao na sastanak s Miškovićem. Prisutni su, kako je rekao bili, i Predrag Milosavljević (takode optužen da je prao pare za Šarica), kao i jedan službenik Bezbednosno-informativne agencije.
„Ni tada nije platio, nego tek posle drugog sastanka, jer mu je odgovaralo da prebacuje pare s računa na račun“, rekao je tada Jestrović, koji je jedan je od najbližih saradnika odbeglog narko-bosa.

Mišković je ranije optužen za malverzacije sa putarskim preduzećima, trenutno se brani sa slobode, a u tom slučaju je održano pripremno ročište.

Optužnica u tom slučaju podignuta je protiv Miškovića i još deset lica, a vlasnik „Delta holdinga“ pušten je 23. jula iz pritvora u kom je proveo više od sedam meseci, nakon što je njegova kompanija uplatila jemstvo od 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Njemu je privremeno oduzet pasoš i određena mu je mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja svakog prvog radnog dana u mesecu policiji.

Saslušan Mišković: Gradio Belvil Šarićevim novcem? | Hronika | Novosti.rs.

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s