Preplatu za struju računali napamet


POTROŠAČI koji su preplatili zaduženja za električnu energiju ponovo imaju problem, jer nigde na novom računu nema stavke koja višak novca i dokazuje! U elektrodistribucijama kažu da su preplatu zaračunali i umanjili novo dugovanje, ali su to njihovi sistemi uradili – napamet, jer na računu nema obaveštenja o visini preplate. Tako su građani primorani da sami računaju da li su oštećeni i za koliko.

Avgustovski računi za struju napravili su nove gužve na šalterima distribucija i čekanje i po 20 razgovora da bi se potrošačima javio operater u kol-centru. Mada u „Elektrodistribuciji Srbije“ kažu da su otklonjeni problemi sa prebacivanjem preplate na nove račune „EPS snabdevanja“, prosečan potrošač višak novca – ne može lako da pronađe.

– Naš sistem je zaračunao preplatu od prošlog meseca i umanjio iznos novog računa – kažu u „Elektrodistribuciji Beograd“. – Ipak, građani nam se pojačano javljaju jer nema stavke koja govori o tom umanjenju, već je to automatski urađeno.

REPROGRAMPOSLEDNJA mogućnost ove godine da neplatiše izmire stare dugove za struju traje do kraja novembra, a dosada je sklopljeno 54.329 reprograma, koji su u kasu EPS slili 2,6 milijardi dinara. Čak 52.000 ugovora su napravljeni sa domaćinstvima i to najviše u „Elektro Srbiji“.

Potrošači koji se ovih dana javljaju redakciji „Večernjih novosti“ kažu da, i kada stave digitron ispred sebe i odbiju preplatu sa ranijih računa – računica se ne poklapa za nekoliko dinara. Naravno, na njihovu štetu.

U EPS-u su se pripremili da ovi i slični problemi ponovo napune šaltere, pa su već postavili dodatni prostor za reklamacije, ako građani primete bilo kakve nelogičnosti i nepravilnosti na računima za struju.

– Najviše primedbi građana bilo je zbog gužvi na šalterima, prebacivanja preplaćenog novca sa starog na novi račun za struju, kao i nemogućnosti plaćanja karticama – rekao je Dejan Vasić, direktor „EPS snabdevanja“. – Sada se pritužbe tiču nemogućnosti elektronskog uvida u stanje na računu i slanje računa mejlom.

Preplatu za struju računali napamet | Ekonomija | Novosti.rs.

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s