Kikinda: Vidosavu Bugarski živu sahranili


KIKINDA – Osamdesetogodišnja Vidosava Bugarski, zbunjena i zabrinuta, ne može da dokuči šta je to, i po čijoj volji ili hiru, tako ružno snađe. Neko se s njom surovo poigrao, a možda joj, opet, nečiji morbidni um nagovestio da će tuđom voljom – na onaj svet.

Starica je, u razmaku od nekoliko dana, dvaput doživela neviđenu neprijatnost. Rečeno joj je da je mrtva. A srećom je, za svoje godine ona je krepka, pokretna, u priči jasna i razgovetna.

– Zazvonilo je, pa sam otvorila ulazna vrata. Oniži, suvonjavi, muškarac, najviše mu je 30 godina, samo mi je, bez reči, pružio pogrebni venac. Prenerazim se, pa velim: “Greška, nisam to naručila”. Neznanac se, međutim, ne povlači, pa kaže: “Za vas je sigurno, i poruka je naznačena na ovaj kućni broj”. Uznemirena, pitam tog momka, koga bih, inače, mogla da prepoznam: “Ko si ti? Predstavi se i kaži ko te i zašto šalje.” On onda samo spusti venac i nasloni ga na zid uz kapiju. Ode i ostavi me u čudu. Baš me iznervirao. Zalupim vratima i vratim se u kuću. Dva naredna dana nisam mrdala iz kuće. Treći dan oko podneva izašla sam na ulicu. I umalo da se onesvestim. Pred ulazom, uz samu kapiju – mrtvački sanduk. Bože me sačuvaj. Od šoka nisam mogla da dođem sebi.

Odmah su se okupile komšije. Neko je pozvao policiju, koja, saznajemo, istražuje slučaj. Na vencu je, nezvanično saznajemo, bila i poslednja poruka: “Najlepše poruke povodom vaše smrti.”

– Sanduk, koji je potom po nalogu policije odnet, bio je napunjen peskom. Ne znam da li je na njemu išta napisano. Čekam šta će nadležni uraditi. Ne, ne mogu da pretpostavim ko mi je ovo uradio. Nikome ništa nažao nisam učinila, nikome ništa ne dugujem, niti sam se ikome za bilo šta zamerila, nisam svadljiva. Nije mi, priznajem, svejedno. Dok je dan, kako-tako. A čim zamrači, spopadne me jeza…

 

 

Kikinda: Vidosavu Bugarski živu sahranili | Srbija | Novosti.rs.

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s