Ljajić: Bolje izbori nego agonija


AKO će raspisivanje izbora i dalje biti glavna i svakodnevna tema u državi, onda je bolje za Srbiju da se raspišu odmah. Najgore je da čitavu godinu svi spekulišu o padu vlade i vanrednom glasanju, umesto da se bavimo ekonomijom i suštinskim temama za život građana.

To je izjavio za ”Novosti” Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade, ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu, koji tvrdi da licitiranje sa preveremnim parlamentarnim izborima i agonija, koja se tako stvara, samo mogu da nanesu štetu državi.

* Kakve konkretne posledice mogu da uzrokuju stalne najave izbora? Zastoj svih aktivnosti, sukob partija vlasti, iznošenje ”prljavog veša”?

– Neprestano se otvara pitanje hoće li biti izbora ili ne. To stvara lošu klimu u društvu. Ko će da dođe da ulaže novac u zemlju, ako sami podgrevamo atmosferu političke neizvesnosti. Zato je od toga bolje da se odmah ide na izbore, da se brzo formira vlada i da se prave dugoročni planovi za državu.

* Znači li to da lično priželjkujete izbore?

– Ne. Mislim da izbori nisu dobro rešenje. Prošla godina je bila izborna i praktično je izgubljena. Ne bi bilo dobro da nam se to ponovi i u 2013. Ali najgora opcija je da budemo u ovoj neprestanoj kampanji. Moramo da presečemo: ili ćemo biti zajednički posvećeni rešavanju krupnih državnih pitanja i svemu što smo obećali, ili da organizujemo kratku kampanju i novo glasanje. U ovakvoj situaciji, kad se svakodnevno podgrevaju priče o izborima, teško ko može da isključi tu opciju. Svakako, ne bih stavio ruku u vatru da ih neće biti.

Ljajić: Bolje izbori nego agonija | Politika | Novosti.rs.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s